Historische bezienswaardigheden in Venlo
Shutterstock 2178865263

Benieuwd naar het historische schoon van Venlo?

  1. Sint-Jacobskerk: Deze prachtige kerk dateert uit de 15e eeuw en is een mooi voorbeeld van gotische architectuur. De kerk heeft een rijk interieur met indrukwekkende glas-in-loodramen en houtsnijwerk.

  2. De Maaspoort: Een imposante stadspoort die oorspronkelijk dateert uit de 14e eeuw, maar later in de 17e eeuw is herbouwd. De Maaspoort is een van de weinige overgebleven stadspoorten in Venlo en is een herinnering aan de oude vestingwerken van de stad.

  3. Het Romerhuis: Dit prachtige herenhuis uit de 17e eeuw is een van de oudste gebouwen in Venlo. Het is een goed bewaard gebleven voorbeeld van renaissance-architectuur en is nu een museum waar u meer kunt leren over de geschiedenis van het gebied.

  4. De Kwietheuvel: Een historische heuvel waar vroeger een middeleeuws kasteel stond. Hoewel het kasteel niet meer bestaat, biedt de heuvel nog steeds een mooi uitzicht op de omgeving en is het een interessante plek om te verkennen.

  5. Missiemuseum Steyl: Gevestigd in een voormalig klooster, biedt dit museum een fascinerende tentoonstelling over de missiegeschiedenis van Nederland. Leer meer over de missionarissen die vanuit Steyl naar alle uithoeken van de wereld reisden.

  6. Kasteeltuinen Arcen: Op korte afstand van Venlo vindt u de Kasteeltuinen van Arcen. Dit prachtige kasteel en de omliggende tuinen zijn een bezoek meer dan waard en bieden een glimp van het leven in een vroeger tijdperk.

Mag ik u verwelkomen?

Ontdek de charme van B&B Inn d'n Acht en boek nu uw verblijf! Geniet van gastvrijheid, comfort en gezelligheid aan de rand van de historische binnenstad van Venlo. 

Wilt u graag meer informatie? Laat dan uw gegevens achter, dan neem ik contact met u op!